Hoe duur is het zout?

Door Gerhard Heusinkveld, 15 augustus, 2014

Deze mannen bereidden in mei de zoutwinning in de buurt van Trapani (Sicilië) voor. Er moet zich gedurende de zomer een grote hoeveelheid zout hebben verzameld. Binnenkort misschien eens gaan kijken ...

Zoutwinning bij Trapani

Voordat zeezout uitkristalliseert, ondergaat gaat in verschillende stappen, in verschillende bekkens een indikking. Dat proces wordt aan het begin van de zomer in gang gezet. Na enige tijd kan het bekken waarin de uiteindelijke kristallisatie gebeurt, gevuld worden met ingedukt zeewater. Op het moment dat de bovenstaande foto werd gemaakt was het nog niet zover. Daarna bouwt zich een (uiteindelijk) dikke laag zou op. Dat is pas klaar aan het einde van de zomer.

Ik ben benieuwd hoe dat er dan uitziet. Hieronder een overzicht van alle bekkens die met slootjes en pompen met elkaar verbonden zijn.

De zoutpannen bij Trapani

Trefwoord